30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI
Tarih: 30.08.2021 | Okunma Sayısı: 637
Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922’de kazanılan zafer;  egemenliğin kayıtsız şartsız millete devredilği tarihi bir dönüm noktasıdır. Zafer sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden halka seslenen Mustafa Kemal Atatürk;  “Bugün artık Misak-ı Milli’nin çizdiği sınırlar içinde, mutlu, rahat ve hür yaşamak için her ne gerekse, bunların hepsini elde edeceğiz. Düşman elleriyle viran olmuş ve milletimiz tarafından her köşesini kurtarmak için seve seve can verilmiş ve çocuklarımızın kanıyla sulanmış olan yurdumuzun ufkunda artık barışın tatlı güneşi gecikmeyecektir” diyerek bağımsız ve özgür yaşam için verilen şanlı mücadelenin önemine vurgu yapmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta 30 Ağustos Zaferi ile ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
AV. TANER ÇAKIR

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.