BASIN BİLDİRİSİDİR
Tarih: 9.01.2014 | Okunma Sayısı: 2129


BASIN BİLDİRİSİDİR 

10 Ocak 1961 yılından bu yana "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanan 212 Sayılı Yasa'nın (5953 sayılı) yürürlüğe girişinin 53'ncü yıldönümü.
 
Türk demokrasinin gelişerek daha da kökleşmesinde günümüzün en dinamik meslekleri arasında ilk sıralarda yer alan gazetecilik mesleği kamuoyunun doğru, tarafsız ve objektif olarak bilgilenmesi için büyük bir önem arz etmektedir. Zorlu, yorucu ve meşakkatli bir süreç içerisinde görev yapan gazetecilerin de ciddi fedâkarlıklar içerisinde bu mesleği sürdürdüklerini görmekteyiz.
 

Halkın sağlıklı haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır. Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yaparken; sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Basının görevini yaparken hukukun evrensel ilkelerinden sapmaması ve kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemesi gerekmektedir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır.

 

Düzce basının günümüze kadar basın ilkelerini her zaman ön planda tutarak kamuoyunu bilgilendirdiği gibi, bundan sonra da aynı anlayıştan asla ödün vermeyeceğine inancımız tamdır. Bu vesile ile değerli basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyorum.09.01.2014 

 
Av. Ali DİLBER
Baro Başkanı 
19.09.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.